INFORMATII UTILE TURBOSUFLANTA

TURBOSUFLANTE INFORMATII UTILE

Este foarte important de retinut ca reconditionarea turbosuflantei sau cumpararea unei turbosuflante noi sa se faca la unitati specializate, agreate de Registrul Auto Roman, de la care sa solicitati facture, certificat de garantie si certificat pentru inspectia finala (proba pe bancul de testat turbosuflante).

Este foarte important de urmarit consumul de combustibili la auto IVECO EUROTEK - EUROSTAR-TRUKER, intrucat acesta este un elemant foarte important in functionarea corecta a motorului. Acest motor este asistat de calculator si are sensori in 6 puncte de masurare, inclusiv un sensor pentru presiunea atmosferica. Toate semnalele sant prelucrate si calculatorul comanda cantitatea de combustibil necesara.

Din studiile facute pe un numar mare de motoare unul din elementele de baza care modifica substantial consumul de combustibil este presiunea din carterul motorului, presiune care poate fi observata pe aspiratia turbosuflantei.

Cel mai simplu este sa obervati daca pe aspiratia turbosuflantei este ulei. Elemantul care determina cresterea presiunii este FILTRUL EPURATOR care sa gaseste pe spatele motorului si care trebuie schmbat sau in cel mai rau caz spalat cu tricor etilena sau diluant. Prin acest filtru motorul respira si asigura o functionare buna. Presiunea din baie este sesizata de un senzor care este montat in apropierea filtrului epurator si este transmisa la calculator. Din constructie in memoria calculatorului sant introduse elemante de baza pentru comparatie presiunii din baie, in cazul in care aceasta creste, se datoreaza unor uzuri si imediat caculatorul comanda o crestere a cantitatii de combustibil pentru mentinerea constanta a regimului de lucru.

Din acest motiv va aducem in atentie acest lucru cu recomandarea sa schmbati periodic acest filtru, aprox 100.000 Km. Daca consumul de combustibil se mentine marit in principal se poate datora turbosuflantei. In acest caz nu ezitati sa ne contactati, veti avea numai de castigat.

Va stam la dispozitie cu orice informatie in domeniu, totodata va informam ca santem in masura sa rezolvam problemele tehnice ale turbosuflantei.


De retinut ca turbosuflantele nu se distrug datorita fabricatiei, distrugerea se datoreaza unor cauze externe. Din experienta 80% din situatii se datoreaza calitatii necorespunzatoare a uleiului din motor si 20% aspiratie corpuri straine din zona filtruui de aer. Din acest motiv dorim sa venim in sprijinul clientilor cu safturi utile. Inainte de a monta turbina pe un motor de pe o masina LOGAN sau orice alta masina, va trebui sa efectuati urmatoarele operatiuni: se va demonta baia de pe motor si se va curata inclusiv filtrul de la sorbul pompei de ungere.

Se va demonta conducta de ungere a turbosuflantei si se va curata in interior de calamina. Se schimba apoi filtrul de ulei si uleiul dupa care se porneste motorul fara turbina si se colecteaza aproximativ 0,500 l de ulei, pentru spalarea circuitelor de ungere. Dupa aceste operatii se monteaza turbina pe motor. Dupa aproximativ 50-60 Km schimbati din nou filtrul de ulei si veti avea garantia ca turbina va functiona in conditii bune.

Dimineata la pornire nu accelerati sub nici o forma motorul decat dupa 2-3 minute de functionare mai ales iarna. Atentie la montarea filtrului de aer sa nu scapatui corpuri straine. Cand curatati carcasa filtrului si tubulatura nu suflati cu presiune ci aspirati cu aspiratorul carcasa si turbulatura.

RECONDITIONAM SI TURBOSUFLANTELE MITSUBISHI TF035

Incepand cu luna IUNIE 2011 reconditionam si turbosuflantele MITSUBISHI TF035 , ce echipeaza motoarele de BMW 320D si BMW 120D , de 160CP, fabricatie din 2005-2010. Marea problema ,ce duce la defectarea acestor turbosuflante vine de la sistemul de injectie si de la intervalul foarte lung de schimbare al uleiului din motor (20.000-30.000km). Daca doriti sa aveti o masina curata si care sa functioneze la parametrii normali este foarte indicat ca uleiul din motor, filturl de ulei si filtrul de aer,sa fie schimbate la max. 15.000 km. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.

HOLSET GARRETT KKK-TURBOLADER IHI SCHWITZER MITSUBISHI TOYOTA